Actieve vereningingen

BAG EMPEL

Het wijk-, buurt- en dorpsbudget
Het Wijk-, buurt- en dorpsbudget is een subsidieregeling (pdf) voor en door bewoners die in hun wijk, buurt of dorp aan de slag willen. Bewoners zijn per slot van rekening dé deskundigen in hun eigen straat of buurt.

Contactpersoon jf.brouwers@gmail.com

BILJARTVERENIGINGEN

BILJARTVERENIGING K.O.T

Dinsdagochtend
Contactpersoon: Jan Brouwers janbrouwers@hotmail.nl

BILJARTVERENIGING ‘T SLOT

Vrijdagavond
Contactpersoon: Jan Brouwers jf.brouwers@gmail.com

BILJARTVERENIGING 23-12-00

Dinsdagmiddag
Contactpersoon: Jan Brouwers jf.brouwers@gmail.com

BILJARTVERENIGING D.P.S 

Donderdagochtend
Contactpersoon: Ad Hertog adhertog@live.nl

BILJARTVERENIGING CARAMBOLE

Maandagavond
Contactpersoon: Ger van Ophem

KLASSIEKE TEMPELDANS / BOLLYWOOD DANS

In de lessen staan de 3 klassieke Indiase dansstijlen centraal. Namelijk Bharata Natyam, Kathak en Odissi. De klassieke dansen wordt gecombineerd met de expressieve, verhalende dans waarin de stijlen van elkaar verschillen in muziek, voettechniek en handgebaren. Met het dansen op het ritme van de Tabla en gezichtsuitdrukkingen komt het verhaal in de dans tot uiting. Aan de hand van pasjes worden de dansen geleerd.
Naast de klassieke stijlen wordt er ook op Bollywood nummers geoefend. Hierin zitten invloeden uit moderne stijlen en wordt steeds populairder in het westen. Erg leuk voor de afwisseling. Deze leuke, originele, verrassende en sportieve lessen zijn toegankelijk voor jong en oud (vanaf 6 jaar) en ervaring is niet noodzakelijk.

Wanneer:
Jongeren: Elke vrijdag van 17.30 – 19.30 uur.
Volwassenen: Elke dinsdag van 18.45 – 19.45 uur (m.u.v. schoolvakanties)
Informatie en aanmelding: dansschoolnatya@gmail.com

 

BLUE VALLEY COUNTRY DANCERS

Elke dinsdagavond van 19:30 tot 22:30 uur linedance in de D’n As in Empel.  Op 3 van de 4 dinsdagen wordt er een nieuwe dans uitgelest.
3 keer per jaar hebben we een CD avond waarbij iedereen welkom is http://bvcld.nl

 

BRIDGECLUB SAFETY PLAY

Donderdagavond 19:30 tot 23:00 uur. Contactpersoon Mevr. H. van Boxtel josenhenny@gmail.com

 

BUURTPREVENTIE EMPEL

Het team bestaande uit bijna 20 personen, loopt op onregelmatige tijden door onze wijk om te letten op onveilige situaties. Denk hierbij aan sleutels nog in de deur, ladders die voor het grijpen liggen voor klimgrage inbrekers en mensen die kostbare spullen in de auto laten liggen. Maar ook maken zij melding via de BeterBuiten app als er gebreken en mankementen zijn in de openbare ruimte. Zij worden hierbij ondersteund door de politie en gemeente.

Contact: buurtpreventieteamempel@gmail.com 

 

C.V DE KUPKES

Contactpersoon Ingeborgh Smulders info@dekupkes.nl

 

DANSSCHOOL DREAM DANCE

Dream Dance is een professionele dansschool voor kinderen (al vanaf 2jaar), jongeren en volwassenen die willen leren dansen. We hechten veel waarde aan een prettige sfeer in de dansschool. Het dansplezier, de aandacht voor elke leerling en het ontwikkelen van een goede danstechniek staat centraal in elke dansles. De lessen zijn afgestemd op leeftijd, niveau en belevingswereld. Of je nu één uur per week voor je plezier komt dansen of serieus aan een carrière in de danswereld wilt werken, je bent bij ons aan het juiste adres! www.dreamdance.nl

 

DO-IN

dinsdagavond 20:00 tot 21:30 uur, Do-in is een Japanse bewegingsvorm. Contactpersoon Carolien Kerkhof c.kerkhof@kpnplanet.nl

 

EXEMPEL

Opgericht in 1967 als jeugd-showdrumband is de Marchingband Exempel in 2017 uitgegroeid tot een orkest met (inter)nationale bekendheid, behorend bij de top van de Nederlandse show- en marchingbands. Samen met Jong Exempel, stageband NEXT, bestuur & vrijwilligers vormt ze een bloeiende muziekvereniging welke 175 leden telt.
De ‘Lions of Victory’ delen hun passie, vriendschap & liefde voor muziek graag met het publiek. Dit doen de ‘Brabantse leeuwen’ onder meer bij sociaal-culturele evenementen in het eigen dorp Empel, de gemeente den Bosch en tijdens taptoes & parades in binnen- en buitenland.
De kracht van Exempel ligt in het Brabantse karakter van de club. Gastvrij & gemoedelijk, maar óók ondernemend, zonder angst om te veranderen of te vernieuwen. Met een natuurlijke drang om met elkaar balans te houden tussen hard werken & genieten van het leven.www.exempel.net

 

FYSIOTHERAPIE SMEETS

U kunt binnen 24 uur een afspraak maken tel: 073 – 64 20 526 

 

HSV DE VIJF WIELEN

Het viswater van onze visvereniging zijn de vijf wielen, gelegen aan de Empelsedijk in den Bosch (tussen Oud Empel en Gewande).
Hengelsport vereniging De Vijf Wielen is opgericht in 1950.
Onze vereniging heeft een actieve jeugdafdeling.  hsvdevijfwielen.nl

 

OMLOOP VAN EMPEL

Op 30 juni 2019 vindt de 5e editie van het succesvolle hardloopevenement de Omloop van Empel plaats. Op de website vind je alle benodigde informatie. Hou de site en ook onze Facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws! Net als vorig jaar zal er ook dit jaar weer een KidsRun, een 5 KM en een 10 KM gelopen kunnen worden. En ook de enige echte 10 Empelse mijl staat natuurlijk weer op het programma! www.omloopvanempel.nl

 

ORGANISATIE KINDERDISCO EMPEL

Drie keer per jaar organiseren wij een disco voor de jeugd van Empel. Twee keer is dit voor alle kinderen uit groep 8 en de brugklas van Empel en het laatste feestje is alleen voor de kinderen uit groep 8. Iedere disco heeft een ander thema; hier wordt de zaal op aangekleed en ook de kinderen dossen zich lekker uit binnen het thema!
Elk feestje zorgt voor mooie herinneringen.

 

BEWEEG U FIT! GYM

Beweeg u Fit! is een bewegingsactiviteit die in ‘s-Hertogenbosch wordt aangeboden voor mensen van 65 jaar en ouder. De lessen richten zich op het vergroten of behouden van de beweeglijkheid, de spier(ont)spanning en vaardigheid. Het plezier staat voorop. De lessen duren 1 uur, waarvan u 3 kwartier in beweging bent. Het laatste kwartier staat in het teken van koffie/thee drinken. Niets moet, u doet mee wat u kunt. Iedere woensdag van 08.45 – 09.45 uur en 09.45 – 10.45 uur (met uitzondering van de schoolvakanties). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Linda Peeters, afdeling Sport en Recreatie gemeente ’s-Hertogenbosch via 06-15 04 65 98 of l.peeters@s-hertogenbosch.nl

 

SENIOREN VERENIGING EMPEL

Contactpersoon Jan Brouwers jf.brouwers@gmail.com

 

SLOTSCHATJES

Zit jij in groep 4 t/m 8 en ben jij dol op dansen? Hou jij er van om op het podium te staan met o.a. de Prinsenverkiezing en Carnaval? dan zijn wij zeker opzoek naar jou! Een vrolijk clubje meiden traint vanaf het begin van het schooljaar tot de carnaval iedere donderdag in D’n As. Wil jij een keertje komen kijken of zelfs meedoen? Dan ben je van harte welkom van 18:45 – 19:45 uur. Voor meer  informatie kun je altijd mailen naar www.slotgat.nl

 

STAGEBAND NEXT

Drie maal per maand komen onze NEXT muzikanten bij elkaar om hun muzikale skills op pijl te houden. Het is het jongste onderdeel van de vereniging opgericht in 2012. De muzikanten hebben echter gemiddeld de hoogste leeftijd in de vereniging. Oud muzikanten van de marchingband en muzikanten van andere verenigingen die niet meer op straat willen optreden maken deel uit van dit swingende onderdeel van de vereniging. NEXT speelt een swingend en herkenbaar repertoire.Drie keer per maand wordt op de maandagavond gerepeteerd.

 

STICHTING CREATIEVE HANDVAARDIGHEID

Dinsdagavond 18:30 tot 19:30 uur info@knutsulclubempel.nl 

 

STICHTING EYE 

Wie zijn wij?
Jeugd Café  Stichting EYE is dé plek voor jongeren om elkaar te ontmoeten.
Wij zitten gevestigd in Sociaal Cultureel Centrum d’n As aan de Asmunt 3 in EMPEL.

Talenten en ontwikkeling
Buiten het feit dat je lekker bij ons jezelf kan zijn en jij lekker bij ons kunt relaxen, bieden wij jou ook de
mogelijkheid om  jou je eigen talenten te laten ontdekken en te ontwikkelen binnen onze organisatie.

Hieronder een paar voorbeelden:
Je vindt het erg leuke om te tekenen en te ontwerpen? Bij ons kun je schilderen, tekenen etc. etc.
Je bent helemaal bezeten van muziek? Wij leren jou een goede deejay te worden.
Heb jij iets met schrijven? Dan bieden wij jou de kans om leuke blogs te schrijven op onze blog site.
Vindt jij het erg leuk om te organiseren?  Dan mag  jij  ook meehelpen bij het organiseren van activiteiten.
Wil jij grafisch ontwerper worden?  Help ons mee onze website te onderhouden en up to date houden.
Ben jij een echte control freak? Wordt dan administrator van ons Forum.
Kortom dit zijn enkele voorbeelden, natuurlijk kun je bij ons nog veel meer doen….

Onze Activiteiten
Bij Stichting EYE kunnen jongeren  vanaf 12 jaar allerlei leuke dingen doen in ons Jeugd Café.
Zo kunnen zij gratis gebruik maken van onze Pool Tafel, Airhockey Tafel en onze Flipperkast,
maar ook is er de gelegenheid om gezellig te gamen op onze WII, PS4 of op één van onze snelle Game Computers.
Vanzelfsprekend is er ook een professionele Deejay Boot aanwezig waar beginnende deejays mee aan de slag kunnen om zich verder te kunnen ontwikkelen.
Verder  organiseren wij diverse leuke activiteiten voor binnen en buiten dóór en vóór jongeren.
Zo doen wij ieder jaar mee met 2 teams van EYE aan Dorp Op Stelten, (het Zeskamp van EMPEL) organiseren wij voor iedereen een Halloween Spooktocht door EMPEL met gemiddeld 300 bezoekers per jaar, en organiseren wij ook verschillende informatie avonden over bijvoorbeeld: De gevaren van een loverboy, Alcohol en Drugs inlichtingen, en nog veel meer…
Uiteindelijk zijn wij van mening dat alle jongeren moeten kunnen groeien  in een veilige omgeving met voldoende mogelijkheden tot ontwikkeling, zodat deze jongeren later actief bij kunnen dragen aan de maatschappij.

Heb je na het zien van onze site nog vragen? Neem dan contact met ons op… stichtingeye.nl

 

KLEINTJE DANS

Danslessen voor kinderen van 2 tot 4 jaar waarin de fantasie omgezet wordt in beweging. Aanwezig in d’n As dinsdag, woensdag, vrijdag, en zaterdagochtend. Contactpersoon Kim van der Schoot.

www.studio-heppie.nl

 

TEKEN- EN SCHILDERLESSEN.

Creatief bezig zijn en kunst maken het leven een stukje mooier! Het geeft je zelfvertrouwen, je leert anders te kijken en je fantasie wordt geprikkeld.Mijn naam is Claudia Schrover en ik verzorg teken- en schilderlessen op locatie van kinderdagverblijven, basisscholen en bso’s voor kinderen t/m 13 jaar. locatie d’n As: maandag van 15:00 uur tot 16:00 uur.

 

TEMPEL SELFDEFENCE

Zelfverdediging voor kinderen
Wilt u uw kind op een enthousiaste, sportieve manier meer zelfvertrouwen geven? Weerbaarder maken? Of voor zichzelf op laten komen? Dat kan bij Tempel Selfdefence Tijdens de lessen worden diverse (vecht)sporten gecombineerd en beoefend. Hierdoor creëer ik meer zelfvertrouwen bij de kinderen en durven zij voor zichzelf op te komen als ze te maken krijgen met agressie of pesterijen. Indien zij in aanraking komen met fysiek geweld, kunnen zij zich na een aantal lessen al effectief verdedigen. Bij Tempel richt ik me namelijk op zowel het versterken van de mentale, als de lichamelijke ontwikkeling. Iedere dinsdagavond geef ik les aan meisjes van 18.30 tot 19.30 uur en iedere vrijdag geef ik les aan jongens van 19.00 tot 20.00 uur. De lessen zullen plaats vinden in S.C.C. D’n As in de sportkelder. De minimale leeftijd is 6 jaar!De kosten bedragen € 15,00 per maand, € 43,- per kwartaal of € 150,- per jaar. De kinderen trainen in judopakken welke bij mij tegen gereduceerd tarief te bestellen zijn.Voor meer informatie of voor een proefles/aanmelding kunt u contact opnemen met Paul van Gellecom, bereikbaar op 06 20639595 of het contactformulier op deze website invullen of via mail info@tempelselfdefence.nl

 

TONEELVERENIGING IMPLA

In 1981 kwamen Arline Coolen en Netty Dielissen met het idee een toneelclub op te richten met als doel voor kinderen te gaan spelen. Geld was er niet, dus zochten ze gratis repetitieruimte. Het Wikveld bood onderdak. Acteurs en actrices werden benaderd via de krant. We gingen enthousiast van start met “Poerlepotje” en werd opgevoerd in april 1982. Na twee kinderproducties kwam er vanuit de groep duidelijk naar voren om ook voor volwassenen te gaan spelen. http://www.impla.nl

 

VOICE SENSATION

Theaterkoor Voice Sensation bestaat uit een 40 tal koorleden. De basis is in 2007 gelegd in Empel en daar wordt nog steeds gerepeteerd. Het koor maakt iedere 2 jaar een voorstelling met zang, live muziek, toneelspel en dans. Deze voorstellingen worden door de leden zelf bedacht en geschreven. Er worden bestaande en eigen liedjes gezongen. www.voicesensation.nl

Ongeveer 5 keer per jaar verzorgt NEXT een uitvoering tijdens evenementen in Empel en in Nederland vaak samen met andere podium orkesten www.exempel.net

 

V.M.C

Een meiden club, voor meiden van groep 3 t/m groep 8 van de basisschool.
Iedere vrijdag een clubavond en op zomerkamp https://nl-nl.facebook.com/VmcEmpel/
vrijdagavond 18:30 tot 20:00 uur

 

YOGA EMPEL

Contactpersoon M. van Roosmalen

 

YOGAPRAKTIJK EMPEL

Woensdagochtend 9:00 tot 10:30 uur. Contactpersoon Marianne Peeters yogapraktijk-empel@home.nl